Açılış Dersi

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Salonu'nda yapılan ilk derse Sakarya Üniversitesi Rektörü ve Hukuku Fakültesi dekan vekili Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın yanı sıra Rektör yardımcıları, dekanlar ve hukuk fakültesi öğretim elemanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Öncelikle yeni öğretim yılında tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. 15 Temmuz'da haince kalkışılan darbe girişimini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, kahraman halkımız ve güvenlik güçlerimizin her türlü takdirin üzerinde olan direnişi ile atlatarak yepyeni bir 16 Temmuz sabahına uyandık. Bu tablo, devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte hepimizin vatanımıza ve milletimize karşı olan sorumluluklarını artırdığının farkındayız. Bu süreçte bir kez daha anladık ki omurgası sağlam, değerlerine sahip çıkan bireylere ve iyi yetişmiş hukukçulara da ihtiyacımız var" diye konuştu. Rektör Elmas, "Sakarya Üniversitesi olarak gayemiz, hedefleri olan, değerlerine bağlı, dünyaya açık, sosyal iletişim becerileri yüksek, başka disiplinlerle bir arada çalışabilen, değişime ayak uydurabilecek ve liderlik kabiliyetleri güçlenmiş nitelikli mezunlar yetiştirmektir" dedi.

Feraset, cesaret ve adalet mutlaka olmalı

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin yeni başlayan öğretim yılının hayırlı olması dileklerini sunan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, görev yaptığı dönemlerdeki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. "Ülkemizin içinde bulunduğu bugünkü duruma bakarsak Hukuk Fakültelerimizin iyi hukukçular yetiştirmek zorunda olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. Hukukun üstünlüğü, hem yönetenlerin hem de yönetilenlerin hukuk normlarıyla bağlı olması demektir. Başka bir ifadeyle hukukun toplumun tamamında yaygınlaşması demektir" şeklinde konuştu. Öğrencilere mesleki yaşamındaki tecrübe ve anılarından örnek sunan Ercan, "Hukukçunun ömrü boyunca her konuda binlerce farklı şey duyacağını ancak bunlar içinden doğruyu bulabilenler iyi bir hukukçu olacaktır. Bu nedenle öğrencilerin dünyayı tanıma ve analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesine çok önem verilmeli. Bir hukukçuda feraset, cesaret, empati ve adalet mutlaka olmalı. Burada alacağınız eğitim size bunları sağlayacak ve hayatınıza yön verecektir" diye konuştu. Konuşmasının ardından Ercan öğrencilerin sorularını yanıtladı.