SAÜ Öğrenci Ar-Ge Uyumu Programı Hk.

SAÜ Öğrenci Ar-Ge Uyumu Programı

Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları amacıyla Öğrenci Ar-Ge Uyumu programı kapsamında Hukuk Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilecek projelerde görev almak üzere birinci ve ikinci sınıf öğrencileri arasından başarı esasına göre üçer öğrenci seçilecektir. Seçilen öğrenciler kendilerine atanan danışman öğretim üyesinin rehberliğinde hukukla ilgili çeşitli projeler yürüteceklerdir. Bu kapsamda, örnek olarak, bölge adliye mahkemelerin işleyişi ve yeterliliğinin incelenmesi, ticari şirketlerinin kuruluşuna ilişkin süreçlerin incelenmesi, ilköğretim okulları ile anlaşılarak çocuk hukuku hakkında ders verilmesi gibi projeler ya da öğrencilerin yürütmeyi teklif edecekleri hukukla ilişkili akademik veya sektörel açıdan tecrübe kazandıracak projeler gerçekleştirilecektir. Ar-Ge Uyumu Programını başarıyla tamamlayan öğrencilere ayrıca sertifika da verilecek olup gerçekleştirilen projelerin program sonunda üniversite ortak seçmeli “Ar-Ge Uyumu” dersi olarak veya çeşitli hallerde bir fakülte seçmeli dersi yerine saydırılması da mümkün olacaktır.

Hukuk Fakültesi Öğrenci Ar-Ge Uyumu programına katılmak isteyen birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin 26.11.2021 tarihi mesai bitimine kadar aşağıda Ar-Ge Uyum Programı Koordinatörleri olarak belirtilen hocalara elektronik posta atmaları gerekmektedir.

Ar-Ge Uyum Programı Koordinatörleri

Arş. Gör Abdulhalim Tırabzon (atirabzon@sakarya.edu.tr)

Arş. Gör. Samet Sevgi (sametsevgi@sakarya.edu.tr)