STAJ

Ulusal Staj Programı 2023 Duyuruları

 

2023 yılı “Ulusal Staj Programı” öğrenci başvuruları 18.10.2022 tarihinde başlamış olup 18.01.2023 tarihine kadar devam edecektir.

 Başvuru Linki: kariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Cumhurbaşkanlığı İ.K.O. Kamuda Staj Projesi Kapsamında Yapılması gerekenler

  1. Eğitim Öğretim devam ederken staj yapılamaz.
  2. Ara tatillerde staj yapılabilir.
  3. En az 20 iş günü staj yapabilirsiniz.
  4. Yaz okulu döneminde ders almayacaksanız, Bahar yarıyılı final sınavları bitiminde başlayıp – Güz dönemi başlayana kadar staj yapabilirsiniz.
  5. Staj formunu Hukuk Fakültesi web sayfamızdan temin edip, formda belirtilen bölümlerin ilgili yerlerini doldurtup onaylatmanız gereklidir.
  6. Onayları eksik olan formlar dikkate alınmaz.

İŞLEM SIRASI

  1. Öğrenci aşağıdaki forma (Cumhurbaşkanlığı CUBİKO) kişisel bilgilerini ve staj süresini doldurarak formu imzalar
  2. Staj yapılacak kurum bilgileri girilerek kuruma imza/kaşe/mühür işlemi yaptırılır.
  3. Form öğrenci tarafından Dekanlığa onaylattırılır.
  4. Yukarıda belirtilen işlemlerden sonra öğrenci ve kimlik fotokopisi ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kabul Yazısı eklenerek staja başlama tarihinden en az 10 iş günü önce Dekanlık Staj birimine teslim edilir.

NOT: İşe Giriş Bildirgesi isteyenler hf@sakarya.edu.tr eposta adresinden talepte bulunabilirler.

 

STAJ DÖNEMİNDE ÖĞRENCİ VE KURUM ARASINDAKİ İLİŞKİ: Öğrenci Staj yapılan kurumun çalışma kurallarına/saatlerine/prensiplerine/ilkelerine vb. uygun hareket etmekle, kurum öğrenciye medeni haklar çerçevesinde davranmakla yükümlüdür.

 

STAJ DÖNEMİNDE ÖĞRENCİ VE DEKANLIK STAJ BİRİMİ ARASINDAKİ İLİŞKİ: Dekanlık Staj Birimi öğrencinin staj süresince SGK İşe Giriş/İşten Çıkış işlemlerini yönetir. Öğrenci staj süresi içinde sağlık hizmeti aldığında hf@sakarya.edu.tr eposta adresine bildirmekle yükümlüdür.

 

NOT

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi belgesi  staj yapacak öğrencilerimizden stajdan  önce bazı kurum ya da firmalar talep etmektedir. Stajyer adaylarının staj öncesi alabileceği ve ÇAŞGEM tarafından hazırlanan Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, YTNK TV (www.ytnk.tv) üzerinden öğrencilerin erişimine açılmıştır. Stajyer adayları platform üzerinden eğitimi tamamladıktan sonra katılım belgesini sistem üzerinden alabilirler.

Fotoğraflar