10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Fakültemiz bünyesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle çeşitli derslerde engellilere yönelik hukuki düzenlemeler ele alındı.

Hukukun çeşitli alanlarından derlenen engellileri ilgilendiren düzenlemeler, hafta içerisindeki derslerin ilk kısmında öğretim elemanları tarafından o dersin konuları ile ilişkilendirilerek öğrencilere aktarıldı.

Farklı derslerde yapılan bilgilendirmeler sayesinde öğrencilerin, çeşitli hukuk alanlarında aldıkları eğitimin engellilerin hayatlarıyla nasıl ilişkilendirilebileceğini fark etmesi amaçlandı. Böylece kısa süre içerisinde derslere katılan tüm öğrencilere, engellilerin topluma daha rahat şekilde katılabilmeleri ve erişilebilirliğin sağlanması için hukuken alınan tedbirler konusunda bilgilendirme yapılmış oldu.

Çalışmanın, hukukçuların engelli hakları konusundaki farkındalığını arttırması ve geleceğin uygulayıcılarına uygulamada karşılışabilecekleri sorunlar hakkında bilgi vermesı hedefleniyor.