Ana Sayfa
Duyurular
Tek Ders & Akts Tamamlama İşlemleri Hk.

Tek Ders & AKTS Tamamlama İşlemleri Hk.

AKTS Tamamlama Duyurusu 

Mezun konuma gelen ve Tek Ders sınavına kaldığı halde AKTS açığı nedeniyle sistem üzerinden Tek Ders sınavına başvuru yapamayan öğrencilerimizin 13 Eylül 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar ekte sunulan AKTS tamamlama dilekçesini doldurarak Sabis  uzantılı öğrenci mail adresinden hf@sakarya.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir.

Sakarya Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esasları Madde 34: Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF, FD veya GR notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir. Tek ders notu oluşan öğrenciye yeni bir tek ders sınav hakkı tanınmaz. Tek ders sınavına başvurduğu halde sınava girmeyen öğrenciye yeni bir tek ders sınav hakkı verilmez.

NOT: Sabis uzantılı öğrenci mail adresinden gönderilmeyen mailler dikkate alınmayacaktır.

* 13 Eylül'den itibaren tüm dilekçeler toplu bir şekilde işleme alınacağından sisteminizi 13 Eylül tarihinden sonra kontrol edebilirsiniz.

Tek Ders Sınavına SABİS sisteminiz üzerinden başvuru yapabilirsiniz.